Verhalen

In de Delftse Hout, tussen Nootdorp en Delft, is een prachtig kleinschalig wandelgebied gelegen; De Nootdorpse plassen. Geen grote vijvers maar kleine plasjes omgeven door rietkragen, oude knotwilgen en met centraal gelegen het restaurant Het Rieten Dak.

Afbeelding

Deze bijzondere natuurtuin in het Westerpark bestaat ondertussen al ruim 42 jaar en is aangelegd door de Gemeente Zoetermeer. De tuin laat een variatie zien van landschappen die vroeger veel voorkomend waren hier in de omgeving. Een ware groene parel die wordt onderhouden door vrijwilligers.

Afbeelding

Buiten zijn en buiten genieten, dat kan bij de Balije Tuin. We spraken ondernemer Eveline de Bruijn over haar lunchroom in Nootdorp, midden in het groen.

Afbeelding

Natuurfotograaf Roel van der Beek neemt je mee op pad door een piepjong en nog vrij onbekend deel van Buytenhout. Gelegen tussen Nootdorp en Pijnacker ligt het wandelbos Laakweg, bestaande uit prachtige wandel- en struinpaden door nieuwe natuur.

Afbeelding

Marike (@marikewandelt) heeft voor ons drie prachtige wandelingen vast gelegd. Ze bezocht de Nieuwe Driemanspolder, het Westerpark en het Buytenpark. Normaal is Marike te vinden in De Balij, Bieslandse Bos of Delftse Hout. Des te leuker ze het vond  om op verzoek van Buytenhout.nl eens het Zoetermeerse gedeelte van het regiopark te ontdekken. 

Afbeelding

We bezochten de Wildopvang Zuid-Holland. Een ziekenhuis voor dieren waar hard wordt gewerkt door een hoop vrijwilligers. We interviewden de bestuursvoorzitter Willeke. Ze vertelt ons onder andere over hoe wij de wildopvang kunnen steunen én hoe we in de eerste plaats kunnen voorkomen dat dieren gewond raken.

Afbeelding

Al twee jaar is Marike (@marikewandelt) vrijwilliger bij Gezond Natuur Wandelen, elke week lopen ze samen een rondje door de Delftse Hout. En iedereen is uitgenodigd om een keertje mee te wandelen. 

Afbeelding

Voor dit verhaal interviewden we ondernemer Margriet Knospe van Buitenleeft. We spraken haar over de transitie die Buitenleeft ondergaat van moestuin naar gezondheidstuin.

Afbeelding

Ontdek de schoonheid van dit gebied door de ogen van natuurfotograaf Roel van der Beek. Roel wandelt en fietst wekelijks een aantal keer door Buytenhout en heeft altijd zijn camera bij de hand om inspirerende beelden vast te leggen.

Afbeelding