Verhalen

Voor dit verhaal interviewden we ondernemer Margriet Knospe van Buitenleeft. We spraken haar over de transitie die Buitenleeft ondergaat van moestuin naar gezondheidstuin.

Afbeelding

Ontdek de schoonheid van dit gebied door de ogen van natuurfotograaf Roel van der Beek. Roel wandelt en fietst wekelijks een aantal keer door Buytenhout en heeft altijd zijn camera bij de hand om inspirerende beelden vast te leggen.

Afbeelding

Wouter Ammerlaan opende samen met zijn broer een restaurant aan het begin van de corona-crisis. Hoe hebben ze dat doorstaan, wat voor lekkers kun je er eten en hoe is het eigenlijk om te ondernemen in Buytenhout? Lees het in dit interview.

Afbeelding

Bijen hebben net als wij voedsel nodig om te overleven, huisvesting en een veilige omgeving. Daarnaast ontvangen ze ook graag wat liefde. Lees in dit verhaal de beste tips waar jij bestuivers blij mee maakt!

Afbeelding

Aan de rand van Delft gelegen in Buytenhout vind je Vakantiepark Delftse Hout. Een camping met voor ieder wat wils, leuke natuurhuisjes, luxe lofts en kampeerplekken. Onze blogger Marjolein verblijft twee nachten in de grashut en gaat op verkenning in Delftse Hout.

Afbeelding

Roofvogels zijn geweldig om tegen te komen, vind je niet? In Buytenhout vliegen er ook verschillende soorten rond die je zomaar tegen het lijf kunt lopen. In deze blog vind je tips voor het herkennen van de vogels met het blote oog!

Afbeelding

Door de lens van fotograaf Roel maken we kennis met de natuur van Buytenhout in de verschillende jaargetijden. In dit verhaal brengt hij ons de charme van de winter!

Afbeelding

We maken een ochtendwandeling met boswachter Lisa door het Bieslandse Bos om meer te horen over de natuur in Buytenhout. Ook vertelt Lisa over de vraag naar gidsen voor het hulp-boswachterprogramma.

Afbeelding

Op 16 oktober ging de website Buytenhout.nl de lucht in, ter viering werd iedereen uitgenodigd om mee te doen aan de fotowedstrijd. De opdracht van de wedstrijd: Deel je mooiste foto van jouw favoriete plekje in Buytenhout. Voor de 3 winnaars zijn er leuke prijzen beschikbaar gesteld door ondernemers uit het gebied.

Afbeelding