Verhalen

Welkom in de wereld van Buytenhout, een idyllisch natuurgebied vlak bij Delft. Deze groenstrook, gelegen tussen stedelijk gebied, biedt een oase van rust en prachtige landschappen voor wandelliefhebbers. Ontsnap aan de dagelijkse drukte en wandel je hoofd leeg tussen de bossen, het krekengebied en uitgestrekte velden. In dit artikel loopt Prisca Visser een wandelroute en heeft ze een zoekplaatje gemaakt van boombladeren die ze tegenkwam.

Afbeelding

Zoetermeer heeft een historische band met de Witte waterlelie (Nymphaea alba). Deze inheemse waterplant met zijn magistrale bloemen heeft sinds de middeleeuwen dichters en kunstenaars geïnspireerd. Het dorpje Zoetermeer grensde in de middeleeuwen aan een groot meer, waar Zoetermeer haar naam aan te danken heeft. Het ligt dan ook voor de hand dat de Witte waterlelie in Zoetermeer de naam Meerbloem kreeg.

Afbeelding

Nathalie wandelt met haar hondje May in de voormalige agrarische polder die nu dienstdoet als waterberging, natuur-en recreatiegebied. Geopend in 2020 en gelegen nabij het Westerpark en het Buytenpark vormt het een mooie uitbreiding van Buytenhout.

Afbeelding

Sinds april dit jaar kun je terecht bij Buitenkweek Delft voor biologische en ook veel inheemse tuinplanten. We interviewen ondernemer Jolijn op een regenachtige zomermorgen over haar drive en het natuurvriendelijk tuinieren. We bezoeken haar op de kwekerij die te vinden is op het terrein van Buitenleeft aan de rand van Delft.

Afbeelding

Staatsbosbeheer start 24 juli met boswerkzaamheden in De Balij. Op verschillende plekken in het bos worden geselecteerde bomen gekapt. Dit wordt gedaan om andere bomen meer ruimte te geven om groot en oud te worden en om ruimte te maken voor een nieuwe generatie jonge bomen.

Afbeelding

Blogger en fotograaf Prisca Visser helpt een dagje mee in de moestuin van de leukste biologische boerderij in de randstand: Hoeve Biesland! 

Afbeelding

Nathalie is dol op verstopte mooie plekjes en laat jullie via haar blogs graag kennis maken met deze voor velen onontdekte pareltjes. Ze wandelt regelmatig met haar hondje May door Buytenhout, ditmaal bezoekt zij het Krekengebied.

Afbeelding

Overal in Buytenhout staat de vlier mooi in bloei. Wist je dat je heerlijke siroop kunt maken van de bloemschermen? Werp een blik op dit recept en je bent klaar om te gaan plukken en proeven!

Afbeelding

Is het je weleens opgevallen dat Buytenhout uit veel water bestaat? Er zijn een aantal grote plassen, vaarten en veel sloten. Prisca Visser vertelt je in deze blog over het water én neemt je mee naar de leukste plekjes langs het water.

Afbeelding